Consumentenrecht

Tijdschrift voor Consumentenrecht & handelspraktijken (TvC)

Koop; Opdracht & Dienstverlening; Algemene voorwaarden; Europese regelgeving
Meer informatie

Vijftig jaar SER consumentenoverleg: het smaakt naar meer

De ondernemer en de consument van nu zijn niet die van de jaren zestig. Kwamen toen de melkman en de wasman aan huis, nu zijn het vooral internetbestellingen die aan de deur worden afgeleverd. Kwam toen de man van de P.T.T. langs om de nieuwe abonnee van een fysieke aansluiting te voorzien, nu worden nieuwe klanten draadloos verbonden. Thom van Mierlo blikt in drie persoonlijk getinte verhalen terug op het overleg tussen ondernemers en consumenten sinds de jaren zestig.

Thom van Mierlo
Meer informatie € 14,95

Handboek Consumentenrecht

Een overzicht van de rechtspositie van de consument

Consumentenrecht is een volwassen en complex rechtsgebied geworden; een rechtsgebied met een breed scala aan onderwerpen en een groot maatschappelijk belang. Iedereen heeft er dagelijks bewust of onbewust mee te maken.

Meer informatie € 86,00

TvC-reeks

De TvC-reeks betreft publicaties op het terrein van het consumentenrecht en de oneerlijke handelspraktijken. De redactie van het Tijdschrift voor Consumentenrecht en handelspraktijken (TvC) wil met deze serie de mogelijkheid bieden aan auteurs om uitgebreidere publicaties op het terrein van het consumentenrecht en de oneerlijke handelspraktijken te verzorgen dan mogelijk is binnen het korte bestek van een wetenschappelijk artikel of een kroniek. De serie valt onder de verantwoordelijkheid van prof. mr. M.B.M. Loos en prof. mr. J.G.J. Rinkes, beiden redacteur van TvC.

Meer informatie

Verzekeringsvoorwaarden en de consument

Verzekeringsrecht is polissenrecht: in de praktijk wordt door verzekeraars op grote schaal gebruik gemaakt van de vrijheid die zij hebben om eigen regels op te nemen in hun verzekeringsvoorwaarden, en daarbij een eigen inhoud te geven aan de verzekeringsovereenkomst. Deze vrijheid is met de invoering van het nieuwe verzekeringsrecht (titel 7.17 BW) per 1 januari 2006 aanzienlijk ingeperkt vanwege het in ruime mate dwingende karakter van deze wetgeving.

 

mr. drs. M.L. Hendrikse, prof. mr. J.G.J. Rinkes
Meer informatie € 35,50

aantal per pagina

5
10
25
Alles

filters

Rectificatie

In het boek Crowdfunding. Juridische aspecten van financiering door de menigte, blijken passages voor te komen uit de masterscriptie van mr. C.J. Noordam.

Lees verder
NIEUWSBRIEF

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Contact

Uitgeverij Paris bv

Postbus 4083, 7200 BB Zutphen

Waterstraat 5, 7201 HM Zutphen

 

E-mail info@uitgeverijparis.nl

Telefoon 0575-514299

Fax 0575-514509

KvK 08101480

Contactpagina