Verzekeringsrecht

Nederlands Tijdschrift voor Handelsrecht (NTHR)

NTHR heeft als onderwerp het (grensoverschrijdend) handelsrecht dat van invloed is op de Nederlandse rechtssfeer.
Meer informatie

De zorgplicht van de assurantietussenpersoon

Arrestenbundel

Dit boek bevat dertig samenvattingen van rechterlijke uitspraken waarin de zorgplicht van de assurantietussenpersoon centraal staat. De feiten van iedere uitspraak worden besproken, alsmede de relevante overwegingen van de rechterlijke instantie of geschillencommissie

die over de feiten moest oordelen. Iedere samenvatting eindigt met een slotsom, waarin de betekenis van de rechterlijke uitspraak voor de zorgplicht van de assurantietussenpersoon wordt omschreven.

Kees Engel, Jessica Roos
Meer informatie € 20,00

De gesubrogeerde verzekeraar in het schadeverzekeringsrecht

Dit proefschrift gaat over de rechtspositie van de gesubrogeerde verzekeraar in het Nederlandse schadeverzekeringsrecht. De centrale vraag is in hoeverre de hiervoor bedoelde rechtspositie van de schadeverzekeraar (na subrogatie) afwijkt van de rechtspositie van de verzekerde (voor subrogatie).

mr. P. van Zwieten
Meer informatie € 54,00

De zorgverzekering

Op vrijdag 15 maart 2013 vond het multidisciplinaire symposium ‘De Zorgverzekering’ plaats. Het symposium werd georganiseerd door het UvA Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS). Medewerking aan het symposium werd verleend door de Master Verzekeringskunde van UvA Amsterdam Business School, de Open Universiteit en het Eggens Instituut voor Postacademisch Juridisch Onderwijs van de Universiteit van Amsterdam.

Meer informatie € 27,80

ACIS-serie

ACIS staat voor het UvA Amsterdam Centre for Insurance Studies. Dit multidisciplinaire onderzoekscentrum legt zich toe op wetenschappelijk onderzoek op het terrein van verzekeringen. In de ACIS-serie verschijnen onder andere ACIS-symposiumbundels, dissertaties van ACIS-onderzoekers, oraties van ACIS-onderzoekers en andere wetenschappelijke onderzoeksresultaten op het terrein van verzekeringen. De ACIS-serie staat onder redactie van prof. dr. M.L. Hendrikse en prof. dr. J.G.J. Rinkes.

Meer informatie

aantal per pagina

5
10
25
Alles

filters

NIEUWSBRIEF

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Contact

Uitgeverij Paris bv

Postbus 4083, 7200 BB Zutphen

Waterstraat 5, 7201 HM Zutphen

 

E-mail info@uitgeverijparis.nl

Telefoon 0575-514299

Fax 0575-514509

KvK 08101480

Contactpagina