Recht algemeen

Recht algemeen

Marktfalen bij tussenpersonen

Onderzoek naar marktfalen in de intermediaire bedrijfstak voor financiële dienstverlening

De intermediaire bedrijfstak op het gebied van financiële dienstverlening, speelt een belangrijke rol in de Nederlandse samenleving. Veel consumenten vertrouwen voor hun financiële beslissingen op het advies van een intermediair (tussenpersoon) en de impact van deze beslissingen op hun welzijn en welvaart is groot. De intermediaire bedrijfstak staat, evenals andere onderdelen van de financiële sector, onder de verdenking van marktfalen.

Fred de Jong
Meer informatie € 43,25

Brief aan een jonge academisch gevormde vrouw

Een en ander over recht, geleerdheid en het verlangen naar de verloren tijd

Recht, geleerdheid en het verlangen naar de verloren tijd vormen de rode draad die de in dit boek verzamelde beschouwingen samenbindt.

Hans Nieuwenhuis
Meer informatie € 18,55

End-of-life decisions in Dutch neonatal intensive care units

Neonatal end-of-life decision-making is one of the most controversial areas of medicine as it raises all kinds of medical, ethical and legal questions regarding clinical management of severely ill newborns. End-of-life decisions in Dutch neonatal intensive care units examines these questions and provides a description of end-of-life decision-making practice in the Netherlands based on empirical studies by the author and his colleagues.

 

Eduard Verhagen
Meer informatie € 56,80

Begrensd vertrouwen

Mensenrechtenbescherming bij uitlevering en overlevering

Dit preadvies behandelt recente rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en de Hoge Raad over mensenrechtenbescherming bij uitlevering binnen en buiten Europa. Het gaat tevens in op recente ontwikkelingen binnen de Europese Unie op het gebied van overlevering van verdachten en veroordeelden op basis van Europese aanhoudingsbevelen

mr. N. Rozemond
Meer informatie € 25,30

Sport en Recht: buiten rechte of buiten spel?

Veel rechtsgebieden zijn betrokken bij het thema Sport en Recht. De in deze bundel vervatte bijdragen schetsen vanuit verschillende invalshoeken het speelveld van dit fascinerende rechtsgebied.

Meer informatie € 20,25

aantal per pagina

5
10
25
Alles

filters

NIEUWSBRIEF

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Contact

Uitgeverij Paris bv

Postbus 4083, 7200 BB Zutphen

Waterstraat 5, 7201 HM Zutphen

 

E-mail info@uitgeverijparis.nl

Telefoon 0575-514299

Fax 0575-514509

KvK 08101480

Contactpagina