Recht algemeen

Brief aan een jonge academisch gevormde vrouw

Een en ander over recht, geleerdheid en het verlangen naar de verloren tijd

Recht, geleerdheid en het verlangen naar de verloren tijd vormen de rode draad die de in dit boek verzamelde beschouwingen samenbindt.

Hans Nieuwenhuis
Meer informatie € 18,55

End-of-life decisions in Dutch neonatal intensive care units

Neonatal end-of-life decision-making is one of the most controversial areas of medicine as it raises all kinds of medical, ethical and legal questions regarding clinical management of severely ill newborns. End-of-life decisions in Dutch neonatal intensive care units examines these questions and provides a description of end-of-life decision-making practice in the Netherlands based on empirical studies by the author and his colleagues.

 

Eduard Verhagen
Meer informatie € 56,80

Begrensd vertrouwen

Mensenrechtenbescherming bij uitlevering en overlevering

Dit preadvies behandelt recente rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en de Hoge Raad over mensenrechtenbescherming bij uitlevering binnen en buiten Europa. Het gaat tevens in op recente ontwikkelingen binnen de Europese Unie op het gebied van overlevering van verdachten en veroordeelden op basis van Europese aanhoudingsbevelen

mr. N. Rozemond
Meer informatie € 25,30

Sport en Recht: buiten rechte of buiten spel?

Veel rechtsgebieden zijn betrokken bij het thema Sport en Recht. De in deze bundel vervatte bijdragen schetsen vanuit verschillende invalshoeken het speelveld van dit fascinerende rechtsgebied.

Meer informatie € 20,25

De methode der rechtswetenschap

vanuit kritisch-rationeel perspectief

In dit boek wordt een lans gebroken voor een klassieke wijze van rechtsvinding. Het boek kan daarmee van belang zijn voor iedere jurist die zich wel eens bezig houdt met de rechtvaardiging van zijn vakgebied, advocaten, rechters en wetgevingsjuristen niet uitgezonderd. Het boek is ook interessant voor mensen die vanuit een meer algemene invalshoek belangstelling hebben voor de waarheidsvraag in het wetenschappelijk debat.

 

 

J.A.I. Wendt
Meer informatie € 40,45

aantal per pagina

5
10
25
Alles

filters

NIEUWSBRIEF

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Contact

Uitgeverij Paris bv

Postbus 4083, 7200 BB Zutphen

Waterstraat 5, 7201 HM Zutphen

 

E-mail info@uitgeverijparis.nl

Telefoon 0575-514299

Fax 0575-514509

KvK 08101480

Contactpagina