ICT-recht

Over de grenzen van het internet II

48 nieuwe verhalen over recht en onrecht op Facebook, YouTube, Marktplaats, Twitter, The Pirate Bay en andere plekken

Toegang tot het internet was twintig jaar geleden voorbehouden aan een nog kleine groep die via een modem inbelde. Inmiddels staan wij en onze omgeving continu in contact met het internet. Televisie is goeddeels vervangen door on demand streamingdiensten als Netflix, muziek luisteren we via YouTube en Spotify, tekstberichten versturen we via WhatsApp, Snapchat, enzovoort.

Het internet is een kritische infrastructuur en tegelijkertijd zeer kwetsbaar voor aanvallen van criminelen en overheden. Onveranderd is dat er op het internet grenzen zijn: niet alles kan gezegd, gedeeld of aangeboden worden. De grenzen zijn niet altijd bekend of duidelijk.

 

In 48 verhalen worden verschillende onderwerpen zoals privacy, auteursrecht en strafrecht behandeld. Iedereen zal na het lezen van deze veelal vermakelijke verhalen inzien dat internetrecht bestaat en inzicht hebben in wat recht en onrecht op internet is.

 

‘Zeer vermakelijke kost. Ik ben blij dat er juristen zijn, die het wél snappen. #kooptdatboek!’ -Ronald Prins, CEO FOX-IT, via Twitter

Arno R. Lodder
Meer informatie € 21,50

Over de grenzen van het internet

45 verhalen over recht en onrecht op Facebook, Youtube, Marktplaats, Twitter, Pirate Bay en andere plekken

Iedereen geniet dagelijks van internet, voor velen is het een eerste levensbehoefte die past in het rijtje eten en drinken. Het internet maakt wereldwijde communicatie mogelijk en ook de verspreiding van informatie is grenzeloos. Toch stelt het recht ook aan internet grenzen. Deze zijn niet altijd bekend of duidelijk. In 45 verhalen worden verschillende onderwerpen zoals privacy, auteursrecht en strafrecht behandeld. Er wordt wel gezegd: Alles is internetrecht! Iedereen zal na het lezen van deze veelal vermakelijke verhalen inzien dat internetrecht bestaat en inzicht hebben in wat recht en onrecht op internet is.

Arno R. Lodder
Meer informatie € 21,75

Zeker over zoeken?

Naar een juridisch kader voor verrichtingen van zoeksystemen met betrekking tot via internet beschikbare open content

Zoekmachines en andere zoeksystemen zijn van groot belang voor een goede werking van internet. Toch is vaak niet duidelijk wat zoeksystemen mogen doen met informatie die vrij beschikbaar is via internet. Is bijvoorbeeld het plaatsen van hyperlinks naar informatie door zoeksystemen toegestaan? En voor welke vormen van interne verwerking in een zoeksysteem is vooraf toestemming nodig? De vraag is of aanbieders van vrij beschikbare informatie meer duidelijkheid kunnen geven over het opvragen, verwerken en presenteren van hun content door zoeksystemen en zo ja, op welke wijze.

mr. dr. M.L. Boonk
Meer informatie € 75,00

Recht in online reality

De juridische werkelijkheid in fantasie werelden

Op het internet volstonden lange tijd fatsoensregels (‘netiquette’) die door de gebruikers van het internet zelf werden opgesteld en nageleefd. Vooral na het voor het algemene publiek openstellen van internet begin jaren negentig, begon deze zorgvuldig opgebouwde zelfregulering scheuren te vertonen. Dit boek beoogt inzicht te geven in virtuele werelden en de regulering (‘virtual law’) daarvan.

prof. dr. Jacob van Kokswijk, mr. Arno R. Lodder
Meer informatie € 26,45

Elektronische Communicatie & Privacy

Dit boek beoogt zonder omwegen een helder inzicht te verschaffen in de wirwar van bepalingen op het complexe terrein van elektronische communicatie en privacy.

mr. R.C. Winkelhorst
Meer informatie € 51,20

aantal per pagina

5
10
25
Alles

filters

NIEUWSBRIEF

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Contact

Uitgeverij Paris bv

Postbus 4083, 7200 BB Zutphen

Waterstraat 5, 7201 HM Zutphen

 

E-mail info@uitgeverijparis.nl

Telefoon 0575-514299

Fax 0575-514509

KvK 08101480

Contactpagina