Fiscaal recht

Fiscaal recht

Misbruik van het identiteitsverschil en crediteursbenadeling

Een onderzoek naar vereenzelviging en klassieke vormen van redres

Misbruik van het identiteitsverschil tussen rechtspersonen wordt in de rechtsliteratuur wel getypeerd als ‘misbruik van de rechtspersoonlijkheid’ of ‘misbruik van rechtspersonen’.
Misbruik van de exclusieve aansprakelijkheid die voortvloeit uit het identiteitsverschil, is niet alleen een bijzondere vorm van misbruik van het identiteitsverschil maar ook een bepaald type van crediteursbenadeling.

mr. dr. J. Elbers
Meer informatie € 97,25

Fiscaal recht Vastgoed

voor fiscalisten, notariëlen en vastgoed

De Nederlandse vastgoedmarkt is sterk aan verandering onderhevig. Conjuncturele veranderingen en wetswijzigingen volgen elkaar in hoog tempo op. Voor professionele spelers in de vastgoedmarkt is het belangrijker dan ooit dat ze beschikken over actuele vakkennis; niet alleen op commercieel maar ook op financieel en fiscaal gebied.

mr. W.D. Bierens de Haan, mr. H. Oderkerk, mr. P.H.F.G. Verhaegh, prof. dr. R.N.G. van der Paardt
Meer informatie € 37,50

Teruggaaf van buitenlandse btw in Europa

Als een (EU-)onderneming in een ander (EU-)land btw moet betalen en zich in dat land niet moet registreren voor btw-doeleinden, stelt de Europese btw-wetgever dat men deze btw moet kunnen recupereren. Dit boek wil btw-plichtigen helpen  wanneer zij buitenlandse btw kunnen terugvragen.

P. Raes, M. van den Oetelaar
Meer informatie € 51,20

Estateplanning: een praktische benadering

Planning van de nalatenschap is een per definitie vakgebiedoverschrijdende activiteit. De adviseur op dit terrein dient thuis te zijn in het huwelijksvermogensrecht, het erfrecht, het belastingrecht, de pensioenproblematiek en het ondernemingsrecht. Op praktische en zeer toegankelijke wijze biedt dit boek een indringende kijk op het brede terrein van estateplanning, naadloos de verschillende betrokken vakgebieden aaneenrijgend.

mr. R.J.W.J. Meyer
Meer informatie € 57,95

aantal per pagina

5
10
25
Alles

filters

NIEUWSBRIEF

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Contact

Uitgeverij Paris bv

Postbus 4083, 7200 BB Zutphen

Waterstraat 5, 7201 HM Zutphen

 

E-mail info@uitgeverijparis.nl

Telefoon 0575-514299

Fax 0575-514509

KvK 08101480

Contactpagina